Körkort, plugg, kaffe och CRACKER BARREL

Roliga inlägg när de bara står att vi pluggar, men de är ju sant haha. Johanna tog sitt körkort idag :D ! Så vi firade med Cracker Barrel som är så sjukt gott :D Jag lackade lite på en lärare idag, men gick till min advisor och pratade om vilken idiot till lärare jag har.. Börjar även känna att jag kan säga hej till fler än dem som är i golflaget, dock är dessa fler ungefär 5 stycken haha. Idag har de även blivit en del kaffe, mycket gott må jag säga !

Training roomet imorse var jättenice, så de blir nog den behandlingen 3 dagar i veckan nu :) sååå ska jag plugga lite till och sen sova :)

Puss

Plugg, plugg och mera plugg

Hej !

Fredag blev en pluggdag och på kvällen såg vi en volleyboll match (UTEP vann) runt 19.30. I en av pauserna sprang vi iväg till donken och köpte varsin kaffe. Tjejerna var otroligt duktiga ! Efter matchen tackade vi nej till utgång och begav oss för att hyra en film. Denna gång blev de " The Roommate" som jag redan hade sett. Den är helt cp.. uschabuscha, men för dem som tycker om psychofilmer, så kan den rekomenderas, men för en normal människa inte :P.

Lördag klev jag upp runt 9 och pluggade i ungefär 2½h, sen blev de dags att göra pannkakor! Brandalarmet gick igång igen, trots att de inte ens var någon rök som var synlig.. vi hade fläkt och aircondition på också. Vi har ett mycket känsligt brandalarm, men de har blivit som en rutin nu att jag tog en ryggsäck och Johanna ett block, sen började vi vifta. Pannkakorna blev mycket goda :) Efter lunch begav vi oss till Butterfield för att spela 18 hål med Edin och Nathalie. Vi spelade seriöst, bästboll-sämstboll (Jag och Johanna var i ett lag). Vi vann ganska stort.. Jag gick 74, Johanna 77, Edin 77 och Nat 85. De var iaf skönt att spela ett varv på banan vi ska ha ett kval på.




På kvällen lagade vi kött med klyftpotatis, vitlöksmör och tzatsiki.. mycket gott. Sen så såg vi på en till volleyboll match. Vi tackade nej ytterligare en gång på en utgång och gick för att hyra en ny film. Det blev "Hall Pass" som jag nu har sett typ 5 ggr, mkt rolig film :)

Idag så gick jag upp runt 9 igen och satte med mig en kopp kaffe och plugg innan vi begav oss för att träna på El Paso. Jag tränade puttning och slog lite på rangen.. men jag var hungrig och kände värmeslag så de gick inte så bra, men vi begav oss efter 1½ h på El Paso för att äta lite lunch. Efter lite mat i magen så åkte vi tillbaka till skolan, till MAAC, studyhall för att plugga. 2h i studyhall var tillräckligt för oss, så vi fick nog och tog en prommis till starbucks för en kaffe och mer plugg. Nu är vi tillbaka från starbucks och gissa vad vi gör? Jo.. vi PLUGGAR lite till.. kul kul. Till middag blir de förmodligen en kycklingsallad :)



PUSS


Dagarna rullar förbi

Igår efter min  första lektion som var inställd så har jag då den extremt tråkiga UNIV klassen.. vi ska ha datorer med oss på denna lektion och antecka. Detta var de jag skrev under lektionen :

Jag har tråkigt.. detta suger. Nu skriver jag på svenska så att ingen kan läsa vad jag skriver heheh.. alla tror att jag antecknar och de får panik fast jag egentligen inte skriver något  hoho.. detta suger! De har jag nog redan sagt! Nu vill jag bara typ skjuta mig.. han har en irriterade röst, alltså läraren. Writing center.. vart ligger de? Är jag dum eller, usch. Mitt hjärta sjunger tingelingtetingetingelingting… Är lite stolt över att min mobil ligger i min väska, blir iof rätt sugen på att titta på den.. men den får vänta tills efter lektionen. Fy fan vad min lärare är tråkig. Han pratar så att jag somnar. Han tror att han är intressant fan han bara ser ut som en tråkmåns… blääää. Hur kan de vara 50 min kvar på denna klass?

Men men när skolan var klar så åkte jag och Johanna till Cielo (?) mall för att Johanna skulle fixa sitt hår och jag skulle kolla på några skor. Johannas hår blev bra och han var jätteduktig, så dit ska jag gå om någon månad eller så. Jag köpte ett par skor som jag har tagit en bild på som ni får se senare i inlägget.

Vid 17 var de dags för pshysicals och de tog nästan 3 h att göra. Vi fick träffa olika läkare och sjukgymnaster ja vad alla nu var för något. En snubbe sa att jag skulle få nässpray mot min huvudvärk och han sa att han kunde slå vad om att jag inte skulle ha mer huvudvärk om jag använde nässprayen. Jag sa bara jomenvist................ sen när jag kom in i själva training roomet så fick jag då träffa ytterliggare 3 doktorer som börjde känna och klämma på min rygg och dem sa att jag var jättespänd och att de inte såg så bra ut och att de var därför jag har min huvudvärk, vilket låter troligt efter besöken hos osteopaterna hemma. Så nu så ska jag gå till vårat training room 2-3 ggr i veckan och få massage och grejer, så får gå upp lite tidigare på morgonen men de är ju värt de om min huvudvärk kan minska eller försvinna! De skulle ju vara helt underbart !

Idag så hade vi atleter möte 6.45 om något som jag inte ens hörde vad dem sa eftersom att mötet var 15 min långt. Vi fick en almanacka som var väldigt bra så den blir en keeper :) Sen så har jag haft min klasser och dem har varit bra.. jag höll ett tal i min communication klass och de gick väl helt ok. Sen under psykologin och filosofin så träffade jag en volleyboll tjej som var grymt trevlig så vi ska plugga tillsammans :)

Efter skolan så åkte jag och Johanna och tränade 1½ h på El Paso och sedan hade Johanna en synundersökning som hon måste göra innan hon kan ta körkort. De gick bra och sen så hittade jag en bh och lite underkläder på Victoria's Secret och även ett linne på Forever 21. Middag blev på subway eftersom vi skulle iväg på ytterligare ett möte för atleterna om HIV och könssjukdomar för att de sprids så fort här i El Paso tydligen. Men men, nu så har jag precis druckit en kopp te och ska läsa psykologi och kanske filosofi om jag hinner :)





Puss och Godnatt !


Lektion inställd

Hej hej

Tro det eller ej så har jag börjat gå och lägga mig tidigt. Tidigt för mig är så att jag sover innan tolv, så inatt sov jag lite över 8½ timme så när jag väl skulle upp så kunde jag verkligen inte sova längre, så jag tog en dusch, åt lite god frukost och läste lite på aftonbladet. Sedan begav jag mig till min första klass som är Engelska workplace writing, som självklart var inställd. De gjorde inte så mycket för jag skulle ändå förbi MAAC och fixa lite papper till CSN och papper som mina lärare ska signerna. Om 25 min börjar min nästa klass som jag inte ser framemot, hoppas surgubben är lite mer munter idag !

Puss !

Andra dagen avklarad !

Såå nu har även andra dagen passerat och de betyder att jag har haft mina 5 olika klasser som jag ska ha under denna termin. Min första imorse som heter communication professional/business verkade som en rolig klass, mest för att läraren var ruggit kul. Jag skrattade mig igenom lektionen! DOCK så är den bara om presentationer och prata inför folk, vilket inte brukar vara något problem hemma i Sverige, men i USA är det en annan fena. Hoppas att jag kan komma över min rädsla lite, jag måste iaf försöka. Ska redan skriva ett tal till torsdag såå de borde jag starta med om ett litet tag :)

Min andra klass var Psykologi i ett jättestort klassrum, mer som en aula. Aulan tog 550 elever och vi var 550 elever i klassen!!! HELT SJUKT! Aldrig att jag skulle räcka upp min hand i en klass som den.. läraren verkade ok, men väldigt sträng. Sen så min filosofi klass efter den var i samma klassrum, men vi var BARA 510 i den klassen :P Så på tisdagar och torsdagar kommer jag bli hjärntvättat från psykologi och filosofi ! 

Efter skoldagens slut så åt jag och johanna på Wendy's lite snabbt för kl 13 så var de dags för ett lagmöte. På lagmötet så pratades det om lite regler, de olika tävlingarna, kval och andra småsaker. Vi fick även en till keps, en visor och en gympapåse (en sån som man hade när man gick i 2an). Sen efter mötet så begav sig tjejerna till fortbliss för att spela 18hål, medans jag skulle bege mig till våran bookstore för att hämta mina böcker till mina klasser. Väl hemma i lägenheten från bookstoren så fixad jag med några av mina kort som ska upp på väggen, men jag kom och tänka på att jag har en massa nya kort som jag vill ska upp, så ska väl iväg till walmart eller så och fixa dem korten innan jag gör klart allt på väggen :) Sen började jag skypea en massa.. de blev till mamma, syster, barbro, Ricard, Fredrik och Kinz. Jag och Kinz pratade över 2 h, var jättekul för vi hade så mycket att prata om. Hon visade även att hon hade gjort ett collage med en massa bilder på mig och henne, så himla sött :) !

När Johanna kom hem från golfbanan, så började hon att plugga medans jag gjorde lax och potatis till middag sen gick vi även iväg till Starbucks för en kaffe :) Nu sitter jag och läser igenom lite småsaker inför mina klasser imorn, men tänkte gå och lägga mig snart :)

Här är 2 bilder som jag tog på campus idag





Puss och Kram !


Första skoldagen

Tjoho !

Filmen igår var väldigt bra :) Jag och Johanna satt som två cry babies och grät som bara den tills vi insåg att vi grät så mycket att de blev pinsamt så då började vi skratta istället :P men men en film att rekomendera :)

Idag så var de dags för första skoldagen. Jag började min första lektion kl 9.30 och den var English -  Workplace writing. Läraren var väldigt rolig och de är nog en bra kurs att ha på morgonen så att jag vaknar till. Han sa dock att de var mest en disskusion klass, så nu vill alla synas och höras i klassrummet så ni kan ju tänka er hur de slutade.. vi var ca 20 elever varav 4 var över 40 år, så vi var en mycket blandad klass från freshman till seniors.

Min andra klass som var UNIV hittade jag inte först, och eftersom de bara är 10 min mellan klasserna sprang jag runt som en tok och tänkte att nu ger jag upp och skiter i klassen, men sen när jag var påväg ut från byggnaden jag gick in i såg jag en annan skylt att man skulle gå ut bakvägen genom denna byggnad för att komma till den jag skulle till, så jag hittade tillslut. Dock var jag 5 min sen, och den här läraren var inte rolig för 5 öre, usch säger jag bara. Jag tyckte den verkade svår medans Johanna som har en annan lärare tyckte om klassen och tyckte den lät som företagsekonomi A. Jag fick dock en helt annan vinkel.. jag får hoppas att min lärare blir lite skönare som Johannas :)

Efter skoldagens slut så begav jag mig till coach för att hämta lite saker och fråga om träningar och mitt schema m.m. Sen efter mötet gick jag i alla fall tillbaka till lägenheten, fixade med lite kort och sen sov jag 30 min. Sen kom Johanna och Emma hem från frisören och så begav vi oss till San Theresa som är en annan bana som vi tränar på för att slå lite bollar. Väl hemma så lagade jag och Johanna tacos (PÅ SVENSKT SÄTT) och sen har jag fixat med bilder, pratat en massa på skype med Niclas och sen en snabbis med mamma :)







Godnatt gott folk !


Orientation

Heej =)

Så igår så tränade vi på coronado. Vi började med puttning som avslutade med matchspel och jag gick ut somn segrare :) Sen så körde vi ett pass på rangen... mycket varmt må jag säga ! Sen åkte vi hem igen. Väl hemma så fixade jag mitt rum och sen tog jag en nap på en timme, den var mycket väl behövd. Efter de så begav sig jag och johanna till El Paso och tränade chippning för ungefär en timme till. På El Paso träffade vi även två killar ifrån laget som vi hälsade på.

Påvägen hem så stannade vi på Albertson och letade efter Lax eftersom de inte fanns på walmart.. sen letade jag som en tok efter sambalolek, och vet du vad syster min... DE FINNS INTE. Jag blir tokig haha.. men men får väl hitta någon väg runt, kanske göra min egna? Efter Albertson så gick vi tillbaka med gårdagens film som förövigt var mexikansk och hyrde en ny. Den nya hette "3 idiots".. sen gick vi till starbucks för en kaffe och johanna köpte iste som var extremt äckligt :P Filmen var 2h och 50 min lång.. denna gång var filmen indisk. Jag fattar inte hur dåliga vi är, men men Johanna sov efter en timme och jag som måste avsluta en film såg klart den. Var rätt gullig, men inte en film som jag skulle rekomendera för någon som inte har tålamod.

Såååå idag har vi tränat ca en timme på morgonen. Jag tränade puttning och Johanna chipning, sen begav vi oss tillbaka till skolan för orientation för atleter. Den höll på i 3½h och var inte så jättekul direkt.. den handlade mest om att vi inte skulle ta droger typ. När den var klar så var de dags för en BBQ för alla atleter i miner village (där vi bor). Den var okej, men de var mest bara varmt och jag ville lägga mig i en kall säng. Efter BBQn så gick jag, Johanna, Emma och Camino runt på campus för att ha någon chans att hitta till lektionerna imorn.. lägger upp en karta på campus så får ni se hur krångligt de kan vara ;) Om 5 min ska vi gå på bio. Tror filmen hette "One Day", så förhoppningsvis är den bra :):)

Coronado




Vi innan orientation



Mitt schema




Karta över campus


ps, imorn börjar skolan !!! :)


Pusss


Craves and Starbuck

Tjoho!

Middagen igår blev en ceasar sallad som var mycket god !! Kommer absoult gå tillbaka dit :) Middagen var trevlig och vår servitör var rolig och charmig haha. Efter middagen så gick jag och johanna till donken för att hyra en redbox, vilket är att hyra film för en dollar :) Vi hyrde "From Prada to nada". Det var en väldigt söt film, så vi satt och fällde några tårar och småskrattade. Vi såg filmen på johannas dator i hennes säng, mycket mysigt :) har även fått mitt schema nu, blev lite bättre än vad jag trodde, dock har jag en del svåra kurser... vi får se hur de går =/ Jag kan lägga upp en bild i nästa inlägg på schemat (jag gjorde ett på svenskt sätt eftersom de är klurigt på de amerikanska sättet haha).

Idag gick vi upp 7.30 och nu har jag nästan ätit upp min frukost : en macka med en jättegod skinka, en omelett, ett glas mjölk och en kopp te. Nu ska vi bege oss till Coronado för att träna golf, får se om vi ska ut och spela eller om vi bara ska träna :)



Puss !

Golf, nudlar och annat :)

Tjoho =)

Nu har jag och Johanna avslutat en lunch som bestod av nudelsoppa. Känns som att vi kommer köpa fler burkar av dem eftersom de endast kostar 1.50 kr styck och de är faktiskt ganska goda :)

Johanna mådde fortfarande inte bra idag, men vi åkte iaf iväg till golfbanan (El Paso) och spelade 9 hål. Jag harr sovit jättedåligt inatt så kände mig inte så stark, men de gick väl okej.. gick väl några över. Camino var rätt tystlåten, men jag försökte prata med henne så mkt jag kunde för att lära känna henne lite bättre.

Jag har fortfarande inte fått någon koll på schemat, men jag kommer nog få ett samtal lite senare idag om de. Jag ska ta en dusch om några min och sen så ska vi bege oss till walmart för att köpa mat för nästa vecka och även lite småsaker :) Sen ikväll så ska jag, Johanna, Emma E, Camino och Gabi ut och äta på något som heter Crave's. :)

Tänkte lägga upp lite bilder från de här två dagar än så länge...

De olika kepsarna som vi fick



Curtis och Kinz i Lexington



Josh och jag i Lexington



Johanna under vår planerings timme för vad vi skulle köpa på walmart



En av våra vagnar med saker som vi köpt på walmart



Fler saker som vi köpt :D



På golfbanan med nya bagen :D



Johanna med de goda nudlarna



Efterrätt hahah




Puss och kram !


Första dagen i El Paso !

Heej =)

Första dagen i El Paso är snart avklard. Dagen började med att vi gick upp 5.45 (jag och johanna sov med hennes föräldrar på deras hotell). Så kl 6 så körde dem oss till campus och åkte sedan vidare till flygplatsen. Jag och Johanna klev in i lägenheten och kröp ner i Johannas 90cm säng som var bäddad och sov i ca 2 h till tror jag att de var. Jag trodde inte att vi skulle kunna somna igen, men de gick så bra så :)

Vid 8.30 ungefär så gick vi över till donken för frukost och planering! Vi planerade vad som skulle inhandlas till lägenheten i över en timme, sen var de dags att bege sig för att träffa Coach för första gången. Han var supergullig och otroligt trevlig.. MYCKET POSITIV med en ny Coach :) På kontoret fick jag 5 kepsar (vit, blå, orange, beige och svart), en golfbag, bollar, ryggsäck och paraply. Kläder, handskar och allt annat därtill hade inte kommit än. Jag lämnade även in min lapp om mina nya golfklubbor, så om mindre än 2 veckor så ska dem vara i min hand :D

Efter mötet med Coach så gick vi till en byggnad som kallas MAAC där jag fick träffa Jeff Amey. Han försökte fixa min mail till skolan och han sa även tyvärr att jag måste gå på studyhall första terminen, men på något sätt så känns de bra att göra de.. för då måste jag ändå gå dit och plugga varesig jag vill eller inte ;) De blir nog bra de där ! Sen så gick vi vidare för att fixa mig ett "Miners Gold Card", alltså mitt student ID. Allt gick bra, men de aktiveras inte förän om någon dag, så nu har jag ett tillfälligt kort.

Vid 14 tiden så gick vi tillbaka till MAAC och träffade en tjej som heter Tamara som ska vara min mentor och även ge mig ett schema. Detta var jättekrångligt och de flesta kurserna var redan fulla och de verkar som att jag får de ta svåra kurserna och svåra lärare, men förhoppningsvis går de att lösa så att de blir någon lite lättare kurs.

När vi väl var klara där så åkte vi till Subway för lunch, mycket gott må jag säga :) Sen begav vi oss till walmart för den stora shoppning. HERREGUD säger jag bara vad mycket som ska köpas, men vi hade ändå planerat bra och vi har spenderat våra pengar bra. Efter över 3h där så orkade vi inte ens köpa mat som vi hade planerat inför veckan utan de blev en kopp kaffe och sedan köpte vid frukost inför morgondagen. Både Johanna och jag var väldigt trötta och Johanna mådde inte bra alls, så jag körde hem från walmart, vilket är ungefär 8 min eller så från vår lägenhet. De var inga problem, tyckte de var skönt att komma ut i trafiken igen. Är väl dags att börja fixa körkortet här borta snart, men var sak har sin tid :) (PS, mamma denna walmart är större än den i williamsburg).

När vi kom hem så gick Johanna och la sig och tog de lugnt, medan jag började packa upp mina kläder. De mesta är upphängt, men jag skulle behöva köpa lite fler galgar till mina kjolar :) Nu har Johanna sovit sedan säkert över 2 timmar tillbaka så jag har faktiskt packat upp allt vi har köpt och lagt in i alla skåp och fixat och donat som en liten överaskning :):)

Imorn är de uppstigning kl 8.20 för frukost och så åker vi kl 9 för att träna. Camino som är från Spanien som också är ny i laget ska följa med oss ut och spela. Hela dagen har de varit jättevarmt men nu åskar de faktiskt jättemkt, men men. Jag ska väl bädda min säng nu, så får jag fixa de lilla som är kvar i rummet imorgon efter golfen.. alla kort som ska upp kommer ta en massa tid!

Jag har även tagit kort under dagen, så nu ska jag bli bättre på att ladda upp bilder här, men nu får de vänta ;)

Puss och godnatt!


Framme i Lexington !

Nu har jag varit i Lexington i några dagar :) Flygresan hit tog 38h från att jag klev upp på morgonen hemma i Sverige. Resan gick helt okej, konstigt nog var de "fel" på 3 av 5 plan bland annat var de ingen aircondition på ett av dem. Usch säger jag bara, men jag klarade mig rätt bra. Jag hann iaf med alla :)

Idag så ska vi (jag och josh) och hans bror och fru ut till deras river house och äta gott, spela spel och ut med båten. Får se om jag stannar kvar där över natten, men jag tror vi åker tillbaka till huset. Imorn kan jag förhoppningsvis träna lite golf och sen resten av dagarna också. Kinz och Curtis ska förmodligen komma upp på måndag och spela ett varv ! De skulle vara helt underbart !

Jag ska bli grym på att blogga lite senare, men just nu så har jag inte riktigt tid.. jag har fullt upp här i lexington och använder inte min dator alls :P

Pusspuss

RSS 2.0